p-aardigekunst

- HOME - - voorstellen - - 365 het boek - - Portfolio - - dagworkshop - - Agenda - - Contact -

Mijn naam is Tineke van der Velde.

39 jaren jong en woonachtig in IJsselmuiden. In het dagelijks leven docent op een school voor voortgezet onderwijs, waar ik Beeldend Vormen doceer. Naast mijn baan ben ik actief in het huishouden -2 kleine dochtertjes, een lieve vriend- en een kleine dierentuin waaronder mijn eigen paarden: Honestas Linde en Honestas Kaiser Karl.

Sinds april 2013 mag ik mijzelf gelukkig prijzen met een eigen atelier. Begonnen in de binnenstad van Kampen, daarna anderhalf jaar in het monumentale station van Kampen, en sinds januari 2018 in het kunstenaarscollectief "Het Werk" in IJsselmuiden. Alwaar ik zelf actief teken en schilder, maar waar ik ook cursussen en workshops verzorg.

Mijn eigen werk bestaat voornamelijk uit paard-gerelateerde werken. Van vrij werk tot een portret in opdracht; er is veel mogelijk. Ooit begonnen met een potloodje op papier; inmiddels ook actief met pastel, acryl-, en olieverf. Een portret van mijn hand is realistisch te noemen; maar ik probeer er een eigen twist aan te geven door middel van -bijvoorbeeld- uitgesproken kleurgebruik of een sterk licht- en donker contrast.

Mocht je meer van mij willen weten of heb je interesse in een werk van mijn hand? Stuur gerust een mailtje.


                                                                                                     (Foto door Nanda Rave)